Okosotthon funkciók új lakásokba

Okosotthon funkciók új lakásokba

Üdvözöljük! Amennyiben még építés előtt vagy alatt lévő lakásába szeretne Okosotthont, nézze végig a választható Qbus Okosotthon funkció listát és döntse el, melyik illik az Ön jövendőbeli lakásához, házához illetve az Ön és családja személyiségéhez.

Standard Okosotthon funkciók magánlakásokba, házakba

A Qbus standard Okosotthon funkciók nagyon költséghatékonyan, a piacon egyedülállóan kedvező áron  valósíthatók meg.

Előbb válassza ki az Ön számára érdekes funkcionális szempontokat:

Üdvözöljük! Amennyiben még építés előtt vagy alatt lévő lakásába szeretne Okosotthont, nézze végig a választható Qbus Okosotthon funkció listát és döntse el, melyik illik az Ön jövendőbeli lakásához, házához illetve az Ön és családja személyiségéhez.

Fűtés/hűtés automatizálása

Funkció
Leírás
Érdekel

Külön állíthatóak / automatizálhatóak az egyes helyiségek, zónák hőmérsékletértékei, így minden helyiségben olyan hőmérséklet lehet, ami fiziológiailag és takarékossági szempontok alapján ideális. Automatizálható például, hogy éjszaka kisebb hőmérséklet legyen meghatározva, mint nappal. (Tudjon meg többet a fűtés okosotthon keretében történő vezérléséről ebben a cikkben.)

Mikor érdemes kiválasztani: Ha kényelmi vagy takarékossági szempontból fontosnak tartják, hogy a helyiségeket igény szerint temperálják és ezt szeretnék egységes felületről  kezelni otthon és távolról is, valamint napszakhoz kötni hőmérsékletértékeket.

Kapcsolódó lehetőség: Nyitásérzékelők bevonásával a hűtés/fűtés automatikusan leáll, ha kapcsolódó nyílászáró nyitva van. – lásd a harmadik funkciót

Egységes Okosotthon felületről állíthatóak / automatizálhatóak az érintett helyiségek hőmérsékletértékei. Automatizálható például, hogy éjszaka kisebb hőmérséklet legyen meghatározva, mint nappal.

Mikor érdemes kiválasztani: ha fontos, hogy egységes automatika kezelje a klímaberendezést is, vagy egységes felületről akarjuk kezelni a klímát otthon és távolról is, valamint napszakhoz kötni hőmérsékletértékeket.

Kapcsolódó lehetőség: Nyitásérzékelők bevonásával a hűtés/fűtés automatikusan leáll, ha kapcsolódó nyílászáró nyitva van. – lásd a harmadik funkciót

Nyitásérzékelők segítségével az arra alkalmas hűtés/fűtés automatikusan leállítható, ha kapcsolódó nyílászáró nyitva van. (A nagy hőtehetetlenség révén lomha fűtési körök – például padlófűtés – nem alkalmasak a nyitásérzékelés alapú leállításra).
Mikor érdemes kiválasztani: Jelentős megtakarítást lehet elérni a funkcióval, hiszen nem könnyű számon tartani és mindig figyelni mielőtt kinyitjuk az ablakot, ajtót, hogy működik-e a hűtés / fűtés / klíma. Azt is könnyű elfelejteni, hogy amikor visszacsuktuk a nyílászárót, újból elindítsuk az temperálást.

Redőnyvezérlés automatizálása

Funkció
Leírás
Érdekel

Asztronómiai óra alapján szezontól függően minden reggel a redőnyök automatikusan ereszkednek le vagy emelkednek fel, hogy télen beengedjék, nyáron pedig kizárják az extra hőt. Ezen kívül a redőnyök manuálisan is irányíthatóak és az automatika tetszőleges időre felfüggeszthető. A lakás elhagyása után a redőnymozgatás a jelenlétszmuláció részévé válik.
Mikor érdemes kiválasztani: Ha fontos az energiatakarékosság. Az egyik legnagyobb takarékossági lehetőség, hogy a redőnyök segítségével a napsugárzás által szolgáltatott hőt megfelelő időben engedjük be vagy zárjuk ki a házból. Ezt manuálisan hatékonyan kezelni lehetetlen.

Időjárásállomás telepítésével az aktuális időjárástól és évszaktól függően a redőnyök automatikusan ereszkednek le vagy emelkednek fel, hogy télen beengedjék, nyáron pedig kizárják az extra hőt. Ezen kívül a redőnyök manuálisan is irányíthatóak és az automatika tetszőleges időre felfüggeszthető. A lakás elhagyása után a redőnymozgatás a jelenlétszimuláció részévé válik. Ha az időjárásállomás viharos szelet érzékel, a redőnyök felhúzódnak, hogy a szél ne tehessen kárt benne, így sokkal filigránabb redőnyök is használhatóak.
Mikor érdemes kiválasztani: Ha szeretnénk, ha a redőnyautomatika csak akkor lépne közbe, ha a napsugárzás miatt ténylegesen hőterhelésre számíthatunk.

Világítás és konnektorok automatizálása

Funkció
Leírás
Érdekel

Az így vezérelt körökre kapcsolt világítótestek ki/be kapcsolhatóak nyomógombos kapcsolók integrálásával, okos-eszközök felületéről és akár távolról is. Az automatikát bevetve van lehetőség automatizált funkciókra: időkapcsolás, szcenáriók aktiválása egy gombbal, távozáskor minden világítás átállítása jelenlétszimulációra.

Mikor érdemes kiválasztani: ha szeretné hogy bizonyos helyiségekben ne maradjon órákra felkapcsolva a villany, szcenárió  aktiválásával több fényt együtt beállítani, ha szeretné távozáskor egy beavatkozással jelenlétszimulációra állítani a világítást vagy ha szeretne kísérővilágítást de csak sötétedés után.

Az így vezérelt körökre kapcsolt világítótestek fényereje erősíthető és csökkenthető hagyományos nyomógombos kapcsolók integrálásával, okos-eszközök felületéről és akár távolról is. Az automatikát bevetve van lehetőség automatizált funkciókra: időkapcsolás, távozáskor több világítási kör jelenlétszimulációba vonása, napszaktól függően mérsékelt első fokozat (pl. fürdőszobában), jelenlétszimuláció, fényerősség fokozati érték szcenáriókhoz adása.
Mikor érdemes kiválasztani:
Ha a Ki/Be világításnál megismert lehetőségeken túl szeretné, ha bizonyos helyiségekben éjszaka egy mérsékelt kezdő világításfokozatot elérni, ha szeretne hangulatvilágítást beállítani különböző tevékenységekhez és ezt szertetné akár egy gombnyomással elérhető szcenáriókhoz kötni.

A mozgásérzékelőket a világítás automatizálásával kombinálva növelhető a lakás komfortja és a költségmegtakarítás szintje.
Mikor érdemes kiválasztani:
Ha szükség van arra, hogy napszaktól függően, az automatika az előszoba, közlekedő, gardrób vagy wc világítását vagy kísérőfényét illetve wc ventillációt felkapcsolja mozgás esetén és lekapcsolja mozgás megszűnése után.

Kijelölt dugaljak automatikusan lekapcsolnak egy bizonyos időn túl, vagy amikor elhagyja lakást, így az olyan eszközök, amelyek célszerűen csak felügyelet mellett működhetnek (vasaló, sütő), nem veszélyeztetik a lakás és ház biztonságát.
Mikor érdemes kiválasztani:
Sokszor történik olyan váratlan esemény, aminek következtében valaki megfeledkezik úgy felejtett vasalójáról vagy sütőjéről. Az okos dugaljak vagy a lakás elhagyásakor vagy bizonyos idő után lekapcsolnak. Az extra funkciók részben megtalálható jelenlétérzékelőket is kombinálhatjuk az okos dugaljakkal így egy dugalj csak addig tart bekapcsolva, míg valaki az eszköz közelében tartózkodik.

Kijelző/vezérlőfelületek

Funkció
Leírás
Érdekel

Egységes távoli elérés és felügyelet minden funkcióra Apple iPhone és iPAD, Android okostelefon és tablet, Windows alapú számítógép segítségével.

Falra szerelt, kapcsoló méretű Tastu központi menüvezérelt irányítófelület, mellyel az összes helyiség hőmérsékletértékein kívül az összes Okosotthon funkcionalitást is menüs rendszerben vezérelheti. 
Mikor érdemes kiválasztani: Ha fontos hogy a saját tulajdonú okos-eszközökön és számítógépeken túl egy vagy több falra szerelt, menüvezérelt megjelenítőn/vezérlőn egy helyen láthassuk és irányíthassuk az Okosotthon minden funkcionalitását

Falra szerelt vagy szabadon mozgatható tablet funkcionalítású és méretű vezérlőfelület mellyel a teljes Okosotthon funkcionalitást vezérelheti.
Mikor érdemes kiválasztani:
Ha fontos a dedikált, letisztult és a funkcionalitáshoz igazodó nagyobb méretű interfész és dizájn akár falra szerelt akár szabadonálló üzemmódban a szükséges rögzítőkerettel együtt.

Extra Okosotthon funkciók magánlakásokba, házakba

Leírás
Érdekel

Az extra Okosotthon funkciók nagyon szertáagazóan kombinálhatóak egymással és a standard funkciókkal, ezért komplexen kezelendők, testreszabásukat a jövőbeli Okosotthon tulajdonos és az Econovis szakembere együtt részletes egyeztetés folyamán tudja finomhangolni. Ha a standard funkciókon túl Önt érdekli a lenti listában felsorolt extra funkció valamelyike, akkor jelölje be a jelölőgombot, és a megbeszélésben ezt a témakört is sorra vesszük. A Qbus Okosotthon rendszerrel az alábbi extra funkciókat lehet megvalósítani:

  • Különböző Okosotthon funkcionalitások jelenlétérzékelők  állapotához való kapcsolása (például addig legyen légkondícionálás, amíg valaki jelen van a szobában)
  • Egyenletes megvilágítás biztosítása
  • Ubie eszköz és lehetséges funkciói (pl. IoT eszközök, hangrendszerek integrálása, SIP videotelefon jel fogadása, IP kamerák integrálása)
  • Riasztórendszer integrálása Okosotthon rendszerbe
  • Integrált kaputelefon rendszer
  • Kert locsoló rendszer kialakítása Qbus okosotthon rendszeren belül.
  • Autós bejárati kapu, garázskapu távnyitása és kapcsolódó funkciók bekapcsolása

Econovis Kft., 1096 Budapest, Márton utca 4